Σπανακοφαγόπυρο με μανιτάρια

Θα χρειαστούμε:

1 φλιτζάνι φαγόπυρο

Σπανάκι

Θυμάρι

1 μικρό κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

2 λεμόνια

Άνηθος

Αλάτι

Πιπέρι

Φρέσκα μανιτάρια

Ζωμός λαχανικών

Μισό φλιτζάνι λευκό κρασί

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 κουτάλι βούτυρο

Παρασκευή:

Μέσα σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Βάζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και στη συνέχεια το σκόρδο κομμένο σε μικρές ροδέλες. Προσθέτουμε και το θυμάρι. Μόλις το κρεμμύδι καραμελώσει, βάζουμε το φαγόπυρο και τσιγαρίζουμε για λίγο. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρασί μέχρι να εξατμιστεί, το ζωμό, το  νερό, τα μανιτάρια σε λίγο χοντρά κομμάτια ή φέτες, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει για 15-20 λεπτά. Ανακατεύουμε συχνά να μην κολλήσει.

Το σπανάκι που έχουμε πλύνει σε ένα μπολ, το στύβουμε καλά με τα χέρια μας και το αλατίζουμε. Βάζουμε λίγο λίγο στην κατσαρόλα  με το φαγόπυρο, σε χαμηλή φωτιά. Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και λίγο ξύσμα. Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε το βούτυρο για να γίνει όλο το μείγμα ομοιόμορφο. Προσθέτουμε άνηθο, αλάτι, πιπέρι και λεμόνι και ανακατεύουμε.

Συνοδεύουμε με λεμόνι και λίγη φέτα!

Από Τερζίδου Δέσποινα (Διατροφολόγος)

Leave a Comment